Lekker Westhoeks is ook een piconontdekking.

Op de schreve maakten ze zich vroeger in deze periode klaar om ‘het wilde volk van Vlaanderen’ te ontvangen voor de hommelpluk.

Eerst goed drinken, eten en profiteren van de geneugten van het goede leven om te eindigen met ruige spelletjes.

De tijden zijn veranderd, de geneugten van het goede leven zijn er nog altijd en in het bijzonder op ‘Lekker Westhoeks’, de hommelpluk zal weldra beginnen, maar Poperinge maakt zich nu klaar voor de ontvangst van de Picongers in de plaats. Van ruige spelletjes kennen we nog wel wat .

Zoete wijn en de hommel in de lokale bieren laat iedereen rustig slapen, maar vooraf zijn er heel wat verhalen.  Vele van deze verhalen kunnen we verzamelen in ‘ Lekker Westhoeks’ op de Markt van Poperinge.

Op zondag 16 september om 16.00 u start er zo’n klein verhaal aan het stadhuis van Poperinge. Het ‘wilde volk van Picon’ zal jullie inleiden in het Goede leven van de grens.   We proeven een Picon op basis van Montebergwijn , lokaal picon-bière, en andere specialtiteiten. De stad en het hoppemuseum kennen heel wat bijzondere taferelen. We proberen jullie wat klaarheid te brengen met de personages, maar iedereen weet dat je met het Goede leven en Picon sowieso in een donker gat terecht komt.

Afspraak aan de Dienst van Toerisme Grote Markt 1 Poperinge op zondag 16 september om 16.00 u.

Graag vooraf inschrijven op Toerisme of op www.toerismepoperinge.be. De dag zelf kan dit (als er nog plaatsen zijn) ook nog ter plaatse.     Laat ze maar tatsen en fratsen.

Deelname : 19 € (De herinneringsbeker kan je eventueel terug geven voor 1 € achteraf )